Het gebouwenensemble van het elektrisch omvormingsstation met woning uit 1924 is het enige overblijfsel van het weleer zeer uitgestrekte en monumentale spinnerijcomplex La Lys aan de Nieuwewandeling in Gent. De later ingebrachte hoogspanningscabine - zichtbaar aan de straatzijde - is de enige wijziging aan het oorspronkelijk concept van architect J-A De Bondt.
De machineplaats met zijtraveeën was reeds geruime tijd verlaten toen het station in 2011werd herbestemd tot restaurant. Kort daarvoor werden de gevels en het dak gerestaureerd.
De geïsoleerde ligging langs het stadspark Groene Vallei - dat ontstond door de sloop in de jaren '60 van het spinnerijcomplex - en de gesloten en monumentaal ogende gevels deden ons nadenken over oplossingen om de zichtbaarheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van de nieuwe semi-publieke restaurantfunctie te verbeteren. Nieuwe interventies om de relatie binnen/buiten te versterken bleken nodig. De uitwendige corten-staal toegangen zijn in die zin bedoeld als visuele bakens en geleiders.
Ook waren ingrepen onvermijdelijk om de techniciteit van een restaurantkeuken binnen het strikte frame van dit erfgoedrelict op te lossen. Een heldere plattegrond binnen het bestaande ruimteconcept en een minimum aan bouwkundige aanpassingen organiseren de keuken, het restaurant en de buitencirculatie. De kelder werd optimaal ingezet voor de ondersteunende functies en als dienstzone.
Interne toevoegingen werden zorgvuldig en ondergeschikt aan de originele architectuur ingebracht, als het ware als meubels binnen een vertrek. Toevoegingen mochten, tenzij omkeerbaar, een toekomstige nieuwe functie niet in de weg staan.
De nieuwe tussenvloer van de bar in een zijtravee is los van de buitenmuren gebouwd om de bakstenen buitencontour van de imposante hal visueel vrij te laten en om de lichtinval en het strijklicht langs de muren niet te belemmeren. Nieuwe scheidingswanden zijn om dezelfde redenen doorzichtig - waardoor o.a. een open keuken ontstaat -. Brute materialen baksteen, inox en hout zijn in een veredelde vorm toegepast en de dambordvloer werd gerestaureerd.